Voordelen en nadelen van tectyleren

Het kan voorkomen dat autobezitters na verloop van tijd geconfronteerd worden met roest aan hun auto. Deze roest doet niet alleen afbreuk aan het uiterlijk van uw auto, het kan namelijk ook nadelige gevolgen voor uw veiligheid en die van uw passagiers hebben. Het is daarom aan te raden om roest op tijd aan te pakken. Autoservice RPR Zoetermeer kan roest tegengaan door uw auto te tectyleren. Maar wat is tectyleren precies en wat zijn de voordelen en nadelen van tectyleren? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is tectyleren?

Tectyleren is afgeleid van het product Tectyl, een product dat wordt gebruikt om de metalen delen van uw auto te beschermen tegen roest en corrosie. Door uw auto te laten tectyleren, wordt er een antiroest-laag op uw auto aangebracht.

Omdat roest hardnekkig is en zich op verschillende plekken kan begeven, is het van belang dat de roest ook vanuit de binnenkant van uw auto bestreden wordt. Door gaatjes in het chassis te boren en deze met behulp van een spuitpistool te injecteren met Tectyl-vloeistof, wordt de roest ook van binnenuit bestreden. De vloeistof wordt voornamelijk aangebracht op de carrosserie en de bodemdelen van de auto, maar kan ook worden aangebracht op portieren of op de motorkap, indien nodig. Door uw auto te laten tectyleren, wordt verdere roestvorming tegengegaan.

Voorafgaand aan het tectyleren onderzoeken wij uw auto op uitgebreide wijze. Hierbij beoordelen wij de complete onderkant van uw auto, nadat wij deze grondig hebben schoongemaakt. Door gebruik te maken van een endoscoop, onderzoeken wij ook de holle ruimtes in uw auto. Op basis van ons onderzoek en onze bevindingen, wordt bepaald of uw auto geschikt is voor de Tectyl-behandeling. Tijdens deze behandeling worden allereerst de roestplekken weggehaald of met een speciaal middel behandeld. Vervolgens wordt de auto voorzien van een dikke laag tectyl, waarbij ook de holle ruimten onder handen worden genomen. Op deze manier is uw auto zowel aan de binnen- als aan de buitenkant weer roestvrij.

Voordelen en nadelen van tectyleren

Het laten tectyleren van uw auto is een goede manier om roest aan en in uw auto tegen te gaan. Echter heeft tectyleren ook enkele nadelen. Hieronder hebben wij de voordelen en nadelen van tectyleren opgesomd:

Voordelen:

  • Roest wordt tegengegaan, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de auto
  • Bodem wordt extra beschermd tegen weersinvloeden
  • Investering wordt op lange termijn terugverdiend
  • Auto wordt ook meteen volledig onderzocht

 

Nadelen:

  • Tijdrovende klus
  • Kostbare investering

 

Meer informatie

Aangezien de exacte kosten van het tectyleren afhankelijk zijn van de grootte en staat van uw auto, kunt u op onze Kost dat? pagina een exacte berekening maken van de kosten van de behandeling.

Wilt u uw auto laten tectyleren? Wilt u advies over het voorkomen van roest aan uw auto? Dan kunt u vrijblijvend een kijkje nemen in onze garage, meteen een afspraak inplannen of contact met ons opnemen. Wij verwelkomen u graag als nieuwe klant!