Auto tectyleren in Zoetermeer

Roest is voor veel autobezitters een doorn in het oog. Het doet niet alleen afbreuk aan het uiterlijk van uw auto, het kan ook nadelige gevolgen voor uw veiligheid hebben. Voorkomen is daarom altijd beter dan genezen. Door uw auto door Autoservice RPR Zoetermeer te laten tectyleren voorkomt u dat de roest zich uitbreidt.

Wat is tectyleren?

Het werkwoord tectyleren stamt af van het product Tectyl. Dit is een product wat wordt gebruikt om het metaal van uw auto te beschermen tegen roest en corrosie. Tectyleren is dan ook simpel gezegd de techniek om uw auto van een anti-roest laag te voorzien. Roest is hardnekkig en moet daarom ook vanuit de binnenkant bestreden worden. Dit doen wij door gaatjes in het chassis te boren. Dit vullen wij met behulp van een spuitpistool met Tectyl vloeistof. Zo wordt de roest niet alleen op de buitenkant bestreden, maar ook van binnenuit. Het middel wordt over het algemeen aangebracht op de carrosserie en bodemdelen van de auto, maar kan ook aangebracht worden op portieren of de motorkap.

Hoe werkt tectyleren?

Tectyl zorgt er niet voor dat de roest verdwijnt, maar zorgt dat verdere roestvorming wordt beperkt. Uw auto wordt daarom voorafgaand aan het tectyleren uitgebreid onderzocht. Hierbij wordt de complete onderkant van uw auto beoordeeld. Dit doen wij door eerst de auto grondig schoon te maken en de holle ruimtes van uw auto te onderzoeken. Hier gebruiken wij een endoscoop voor. Aan de hand van deze bevindingen wordt bepaald of uw auto geschikt is voor de Tectylbehandeling. Wanneer de auto geschikt is worden de roestplekken weggehaald. Uw auto is daardoor na de Tectylbehandeling weer in een perfecte staat.

Zodra de roestplekken zijn weggehaald of met een speciaal middel zijn behandeld, wordt de auto voorzien van een dikke laag Tectyl. Ook de holle ruimten van uw auto worden hierbij niet vergeten. Dit is het belangrijkst van heel de behandeling. Het vullen van de holle ruimten zorgt er namelijk voor dat uw auto ook vanbinnen roestvrij is. Nadat uw auto is schoongemaakt en uitgebreid is gecontroleerd kunt u de weg weer op. Ditmaal met een roestvrije auto.

Kosten ontroesten

De kosten van het tectyleren van uw auto in Zoetermeer is geheel afhankelijk van de grootte van uw auto en de staat ervan. Dit kan daarom ook flink verschillen. Deze kosten wegen echter niet op tegen de kosten die u moet maken als u de roest zijn vrije loop laat gaan. Wilt u een exacte berekening van wat de behandeling gaat kosten? Kijk dan op onze Kost dat pagina.

Auto tectyleren in Zoetermeer

Woont u in omgeving Zoetermeer en wilt u uw auto tectyleren? Dan bent u bij Autoservice RPR in Zoetermeer aan het juiste adres. U kunt vrijblijvend een kijkje nemen in onze garage, meteen een afspraak inplannen of contact opnemen. Wij verwelkomen u graag als onze nieuwe klant.